Site icon Farmasi Üyelik

Farmasi Hindiba Kahve

Farmasi Hindiba Kahve

Farmasi Hindiba Kahve

Hindiba Kahve

FARMASİ NUTRIPLUS NUTRICOFFEE HİNDİBA KAHVE 100 GR

Hindiba doğanın mucizevi bitkilerinden biri olarak tanımlanır. Papatyagiller ailesinden olan ve sebze olarak ta yararlanılan hindiba tek yıllık bir bitki türüdür. Farmasi’nin Nutriplus ürün grubunda bulunan NutriCoffee Hindiba Kahve, Farmasi ailesi içerisindeki yerini %30’luk indirimli satış imkânı ile alıyor. İçeriğinde hindiba, demir, kalsiyum, çinko, folikasit, magnezyum, potasyum, manganez gibi mineraller yer alırken bunların yanında B6, E, A, C ve K vitaminleri de yer alıyor.

Çözünebilir hindiba (%60), çözünebilir kahve (%40)

Hindiba geçmişten günümüze birçok hastalığın tedavisinde başvurulmuş bir bitkidir. Genel olarak köklerinin toz haline getirilerek kahvesi yapılır ve bu şekilde tüketildiği görülür. Metabolizma için önemli miktarda prebiyotik lif olan inülin desteği sağlar. Burada bahsedilen inülin hindiba bitki köklerinden elde edilen bir çeşit polisakkarittir. Yapısı itibariyle beyazdır, kokusuz ve tatsızdır, toz formülü suda çok kolay çözülebilen türdedir.

Hindiba kahve nasıl tüketilir?

Farmasi Hindiba Kahve’nin tüketimi hazırlanışı itibariyle çok basittir ve içimi lezzetlidir. Daha lezzetli olması için az miktarda kahve ile karıştırılarak tüketildiği de görülür.

Genel olarak 1 fincan suya yaklaşık olarak 1-2 çay kaşığı kadar toz ilave edilmesi önerilmektedir. Gün içinde ihtiyaç duyulan enerjiyi alabilmenizi sağlayan Farmasi Hindiba Kahve aynı zamanda daha aktif çalışabilmenize de yardımcı olur.

Nutriplus NutriCoffee Hindiba Kahve sıcak tüketildiği gibi isteğe göre soğuk olarak da tüketilmektedir.

Hindiba kahvesi nedir?

Hindiba kahvesi, doğal hindiba köklerinin kavrulup öğütülmesi sonucu kahve çekirdeği benzeri bir hale dönüştürülmesi ve sonrasında da kahve olarak tüketilmeye başlamış bir içecektir. Normalde açık mor renginde çiçekli bir bitki olan hindiba sert ve tüylü bir gövdeye sahiptir. Yaprakları ise sıklıkla salatalarda kullanılmaktadır. Tarihi tam olarak bilinmese de rivayetlere göre 1800 yıllarda ilk olarak Fransa’da tüketilmeye başlandığı düşünülmektedir. Önceleri kahveye alternatif olarak görülen bu içecek iç savaş döneminde kahvesiz kalınınca daha popüler olmuştur.

Hindiba kahve faydaları nelerdir?

Exit mobile version